Home » Agenda

• ZATERDAG 4 MEI 12.00 UUR 4 MEI HERDENKING  4 mei 2024

Op 4 mei zal met nabestaanden, betrokkenen en gemeentebestuur stil gestaan worden

bij de herdenkingsmonumenten in de Hof: het met elkaar herdenken, de namen blijven noemen, verhalen doorgeven, het ons blijven realiseren.

Eenieder is welkom. We komen tegen 12 .00 uur bijeen bij de toren van de Grote Kerk.

• ZATERDAG 4 MEI 14.00 UUR DE VERHALEN BIJ DE MONUMENTEN 4 mei 2024

In de Hof staan een viertal monumenten waarvan we de verhalen achter deze monumenten vertellen.

Het betreft een herdenkingssteen met de namen van tien leerlingen van het voormalig Nieuwe Lyceum die de oorlog vanwege hun afkomst of daden van verzet niet overleefden.

De Mauthausensteen, afkomstig uit het gelijknamige concentratiekamp en meegebracht door Bill Minco, overlevende en lid van het Geuzenverzet.

De plaquette van de NSF (Nederlandse Seintoestellen Fabriek) welke een belangrijke rol speelde ten behoeve van de radio-verzetsgroepen.

Het Kopje ‘uit de puinhopen van Rotterdam’.

• MUZIEK IN DE HOF: KOOR REVOCE 17 juni 2024

• MUZIEK IN DE HOF: TOONKUNSTKOOR 10 juli 2024