Home » Finale gedichtenwedstrijd

Finale gedichtenwedstrijd

Onder grote belangstelling heeft de Finale en bijbehorende prijsuitreiking plaats gevonden van de dichtwedstrijd welke in het kader van 225 jaar ‘Gedenkt te sterven’ in De Hof georganiseerd werd.

Weliswaar werd i.v.m. de weersomstandigheden van de open lucht in De Hof uitgeweken naar de recent gerestaureerde aula van de Bosdrift, maar ook deze begraafplaats uit de late 19e eeuw met al haar kenmerken van de Romantische periode vormde een prachtig decor!

Uit meer dan honderd gedichten van leerlingen van de middelbare scholen heeft de 5-koppige  jury onder leiding van Harrie Geelen allereerst negentien gedichten genomineerd. Tijdens de prijsuitreiking werden elf gedichten door Mieke van Zonneveld voorgedragen, waarna door de jury de prijswinnaars bekend gemaakt werden.

De winnaar Elke Schokking (gemeentelijk gymnasium) werd overladen met dichtbundels. Eenzelfde bescheidener lot ondergingen de winnaars van de tweede en derde prijs, respectievelijk Esmée Huis in ’t Veld en Maayke Westhof (beiden A. Roland Holst College).  Ook alle overige genomineerden kregen ieder enkele bundels overhandigd.  Daarnaast hebben een aantal Hilversumse culturele instellingen vrijkaartjes e.d. ter beschikking gesteld.

v.l.n.r. Guus Marinus, Mieke van Zonneveld, Maayke Westhof, Harrie Geelen
Elke Schokking, Eric van der want, Esmée Huis in ‘t Veld

Lees hier de gedichten van de drie prijswinnaars.

Onze grote dank gaat uit naar de ondersteuners van deze gedichtenwedstrijd. Allereerst naar Mieke van Zonneveld die elf genomineerde gedichten voordroeg. Leuk om te weten dat recent haar eerste dichtbundel ‘Leger’ uitkwam. Veel werk werd verzet door de jury bestaande uit Imme Dros, Detlev van Heest, Wim Lindeboom, wethouder onderwijs Eric van der Want onder de bezielende leiding van Harrie Geelen.

De dichtbundels welke de winnaars ontvingen werden ter beschikking gesteld door een aantal uitgevers, welke wij ook hier graag willen noemen en bedanken: Jaap Blansjaar; De Hof van Jan; Van Oorschot; Turing Foundation; Atlas Contact; Podium; Nijgh & van Ditmar; Querido; Arbeiderspers; De Contrabas; Meulenhoff. Als Hilversumse organisaties danken wij Museum Hilversum; Libris Voorhoeve; Apotheek Heemskerck Duker, natuurwinkel Goody Food  en Beeld en Geluid voor hun bijdrage aan de prijzen voor de genomineerden.