Home » Nieuws archief

Nieuws archief

• 4 MEI HERDENKING 24 mei 2024
    Traditiegetrouw werden bloemen bij de herdenkingsmonumenten geplaatst door nabestaanden, het college en betrokkenen.
    Op 6 mei troffen we twee lieve briefjes bij de steen van het Nieuwe Lyceum en de Mauthausensteen aan.
  • Februari staking herdenking 21 april 2024

• Christmas Carols in stadstuin de Hof 16 december 2023

Zaterdag 16 dec – 17.00 uur

Het ‘Hofkoor’
    Annette van Tol, dirigente,
    begeleiding Nico Strubbe,
    Tania en Yara, Oekraïense kerstliederen,
    trompettist Frans de Vries.
    En dat alles in Dickensstijl,
    een glas chocolademelk of gluhwein!
    toegang gratis
  • Lichtspel op Open Monumentendag 12 september 2023
    Lichtspel op Open Monumentendag in de Hof door Andre Heuvelman, Ruben van Esterik, Bas Westerweel en Frans de Rond.
    Dank aan Luuc Jonker, aan Dudok Architectuurcentrum, voor dit prachtige initiatief!
  • GOOIS VROUWENKOOR in DE HOF 4 juni 2023

4 juli 2023 daverend optreden van het Goois Vrouwenkoor.

• Herdenkings verhalen 4 mei 2023

Verhalen worden verteld over de WO2 monumenten.

Iedereen is welkom.

• 4 mei herdenking 4 mei 2023

Nabestaanden en betrokkenen leggen om 12.00 uur bloemen bij de verschillende monumenten.

• Christmas Carols 17 december 2022

Zaterdag 17 december waren er traditiegetrouw weer de Christmas Carols.
    Lekker luisteren en meezingen bij onze vuren naar mooie kerstliederen, gezongen door het ad hoc Hofkoor (bestaande uit het Kapelkoor en extra zangers), kerstmelodieën op de trompet en gezangen door een aantal Oekraieners. Wat een feestelijk geheel!

• Historische speurtocht in de Hof 10 september 2022
    Tijdens de komende Open Monumenten Dagen op 10 en 11 september van 8.00-21.00 ligt er in de Hof een speurtocht klaar.
    Aan de hand van anekdotes over de Hof vul je de vragenlijst in.
    Lever je hem vervolgens ook nog in, maak je kans op een prijsje!
    Het wijst zichzelf, veel succes!
  • Workshop tekenen 27 augustus 2022

Zaterdagmiddag 27 augustus vond ook dit jaar weer een workshop tekenen plaats. Opnieuw onder leiding van Henk Roos en voor eenieder die van tekenen houdt.

Vanwege de sloop van het gebouw Oude Torenstraat 1-3 waanden we ons vanwege het zicht op de Grote Kerk even in 1792 toen deze buitenbegraafplaats in de akkers buiten het dorp en met vol zicht op de toenmalige Dorpskerk aangelegd werd.

Het werd een unieke kans waar gretig door jong en oud, amateur of geoefend gebruik van gemaakt werd.