Nieuws archief

• Xmas Carols in de Hof 2 november 2021
    Geen Xmas Carols!
    Met pijn in het hart is besloten dat het momenteel niet verstandig is de Xmas Carols doorgang te laten vinden.
  • Open Monumentendagen 11 en 12 september  5 september 2021

Op zaterdag staan een tweetal rondleidingen gepland:
    – 10.00 uur: over de aanwezige monumenten
    – 16.30 uur: over de geschiedenis en graven

Aanmelden via dehof@stichtingdehof.nl

• Workshop tekenen – 3 juli 2021 4 september 2021
    Vol enthousiasme schreven een zestiental deelnemers zich in voor de workshop tekenen in de Hof. ‘Iedereen kan tekenen’ was het motto.  En dat bleek aan het eind van de ochtend!
    Na een korte inleiding nam tekendocent Henk Roos het over met een inleidende uitleg over de mogelijkheden van zowel de plek als de materialen en zocht vervolgens een ieder zich een plekje ergens in het hoge gras.
    Het werd een ochtend die om meer vraagt en dus zeker een vervolg gaat krijgen!
  • Workshop tekenen in De Hof 18 juni 2021
     WORKSHOP TEKENEN IN DE HOF
     “IEDEREEN KAN TEKENEN”

ZATERDAG 3 JULI   –    11.00 -12.30 UUR

O.L.V. HENK ROOS, KUNSTHISTORICUS EN OUD-TEKENDOCENT COMENIUS COLLEGE
    VOOR IEDER DIE VAN TEKENEN HOUDT, JONG OF OUD, GEOEFEND OF GEWOON LIEFHEBBER
       DOE JE MEE?
       OPGAVE VIA   dehof@stichtingdehof.nl
            MAXIMUM 20 DEELNEMERS – MATERIALEN WORDEN VERZORGD
    ER WORDEN GEEN KOSTEN BEREKEND, ECHTER:
               EEN DONATIE AAN DE STICHTING (TER PLEKKE) WORDT OP PRIJS GESTELD
      TOT IN DE HOF!
  • 4 Mei Herdenking 17 mei 2021

Op 4 mei 2021 werden door nabestaanden, het college van B&W en betrokkenen bloemen gelegd bij de herdenkingsmonumenten in de Hof.

Wimar Jaeger, voorzitter van het Nederlands Dachau committee legt bloemen bij de Mauthausen steen.
    Bovenstaande foto’s: Bastiaan Miché

‘Vrijheid geef je door’
    Recent kwamen de beiden groepen 8 van de Violenschool naar de Hof voor een picnic mét verhalen.
    Kort werd wat verteld over de achtergrond van deze buitenbegraafplaats, het graf van Albertus Perk bezocht.
    Aansluitend op het onderwijs op school over de tweede Wereldoorlog werden hier de verhalen verteld achter de verschillende herinneringsmonumenten. Verhalen over Vaderlandsliefde en moed, verhalen van Hilversumse jongeren in het Verzet, over het Geuzenverzet en Engelandvaarders, de bijzondere rol welke de NSF (voorloper van Philips) in Hilversum speelde. Verhalen met een boodschap naar deze tijd.
    Tijdens de 4 mei herdenking zelf werd door tiener Elise Top een tweetal coupletten van de ‘achttien doden’ van het gedicht van Jan Campert voorgedragen. Samen met jongeren legden zij als eersten bloemen ter nagedachtenis aan Bill Minco bij het Mauthausenmonument.
  • 4 Mei Herdenking 2 mei 2021
    4 mei – besloten herdenking
    Hekken open vanaf 12.30 uur
  • Februaristaking herdenking 2021 29 maart 2021
    Op 26 februari werd de Februaristaking in Hilversum herdacht. De herdenking vond plaats op Seinhorst, waar in 1941 op de tweede dag van de staking deze door de NSF werd overgenomen. Al snel sloten andere Hilversumse bedrijven zich bij de staking aan.
    Bij de herdenking werden ook bloemen gelegd bij de plaquette van de NSF in de Hof.
  • Kijk eens anders 16 september 2020

Onlangs hield de Stichting de Hof een fotowedstrijd. U kunt de foto’s hier bekijken.

Het resultaat mag er zijn. Verrassend andere kijk op een begraafplaats. Fraaie prijzen en een aantal aanmoedigingsprijzen.

• Open Monumentendag – uitslag fotowedstrijd en rondleiding 13 september 2020

Zondag 13 september is het weer Open Monumentendag, ook op de Hof.

Programma:

– 15.00 uur – uitslag fotowedstrijd
    – 15.30 uur – rondleiding langs de ‘eeuwige bewoners’ van deze monumentale begraafplaats

• Verhalen rond de WO II monumenten 20 augustus 2020

Donderdag 20 augustus 10.30 en 19.30 uur.

Nu het weer kan willen we in dit herdenkingsjaar de verhalen vertellen achter de vier WO II herdenkingsmonumenten in de Hof. Te weten:

– de steen van het HNL (Het Nieuwe Lyceum)
    – de Mauthausensteen
    – de NSF-plaquette
    – het Rotterdams Kinderkopje

We doen dit in de ochtend en herhalen het in de avond.

Opgave is hier wel vereist en kan via: dehof@stichtingdehof.nl