Nieuws archief

DOE JE MEE?
       OPGAVE VIA   dehof@stichtingdehof.nl
            MAXIMUM 20 DEELNEMERS – MATERIALEN WORDEN VERZORGD
    ER WORDEN GEEN KOSTEN BEREKEND, ECHTER:
               EEN DONATIE AAN DE STICHTING (TER PLEKKE) WORDT OP PRIJS GESTELD
      TOT IN DE HOF!
  • 4 Mei Herdenking 2 mei 2021
    4 mei – besloten herdenking
    Hekken open vanaf 12.30 uur
  • Kijk eens anders 16 september 2020

Onlangs hield de Stichting de Hof een fotowedstrijd. U kunt de foto’s hier bekijken.

Het resultaat mag er zijn. Verrassend andere kijk op een begraafplaats. Fraaie prijzen en een aantal aanmoedigingsprijzen.

• Open Monumentendag – uitslag fotowedstrijd en rondleiding 13 september 2020

Zondag 13 september is het weer Open Monumentendag, ook op de Hof.

Programma:

– 15.00 uur – uitslag fotowedstrijd
    – 15.30 uur – rondleiding langs de ‘eeuwige bewoners’ van deze monumentale begraafplaats

• Verhalen rond de WO II monumenten 20 augustus 2020

Donderdag 20 augustus 10.30 en 19.30 uur.

Nu het weer kan willen we in dit herdenkingsjaar de verhalen vertellen achter de vier WO II herdenkingsmonumenten in de Hof. Te weten:

– de steen van het HNL (Het Nieuwe Lyceum)
    – de Mauthausensteen
    – de NSF-plaquette
    – het Rotterdams Kinderkopje

We doen dit in de ochtend en herhalen het in de avond.

Opgave is hier wel vereist en kan via: dehof@stichtingdehof.nl

• Fotowedstrijd “kijk eens anders” 12 augustus 2020
    Wat was het leuk om zoveel fotografen in de afgelopen maanden in de Hof aan het werk te zien.
    Vele inzendingen kwamen binnen en meteen is het al duidelijk dat “kijk eens anders” een gepaste titel is.
    De jury, bestaande uit de professionals van Museum Hilversum zullen in de komende tijd de foto’s beoordelen.
    Alle fotografen zullen worden uitgenodigd voor de ‘finale’ in de Hof op zondagmiddag 13 september, 15.00 uur, waar de winnaars bekend gemaakt zullen worden.
    Aansluitend zal in het kader van de Open Monumentendagen een rondleiding door de Hof verzorgd worden.
  • Dodenherdenking 4 mei 2020 5 mei 2020

• Herdenking Februaristaking 27 februari 2020

Op 26 februari vond de jaarlijkse herdenking van de Februaristaking plaats waarbij o.a.burgemeester Broertjes bloemen legde bij het NSF monument.

• X-mas Carols in De Hof 23 december 2019

Deze jaarlijkse traditie wordt zeer gewaardeerd en is ook in 2019 weer enthousiast gezongen en bezocht.

Xmas Carols in De Hof

• Tuinploeg hulp 22 juni 2019

Waar mogelijk wordt een deel van het onderhoud van De Hof uitgevoerd door een groep enthousiaste vrijwilligers. Zin om eens mee te doen? Gewoon even aanmelden via ‘contact’.