Nieuws archief

• Historische speurtocht in de Hof 10 september 2022
    Tijdens de komende Open Monumenten Dagen op 10 en 11 september van 8.00-21.00 ligt er in de Hof een speurtocht klaar.
    Aan de hand van anekdotes over de Hof vul je de vragenlijst in.
    Lever je hem vervolgens ook nog in, maak je kans op een prijsje!
    Het wijst zichzelf, veel succes!
  • Workshop tekenen 27 augustus 2022

Zaterdagmiddag 27 augustus vond ook dit jaar weer een workshop tekenen plaats. Opnieuw onder leiding van Henk Roos en voor eenieder die van tekenen houdt.

Vanwege de sloop van het gebouw Oude Torenstraat 1-3 waanden we ons vanwege het zicht op de Grote Kerk even in 1792 toen deze buitenbegraafplaats in de akkers buiten het dorp en met vol zicht op de toenmalige Dorpskerk aangelegd werd.

Het werd een unieke kans waar gretig door jong en oud, amateur of geoefend gebruik van gemaakt werd.

• Toonkunstkoor 13 juli 2022
    Woensdag 13 juli – 19.45 uur:
    Toonkunstkoor – 140 jaar

“De Verknipte Koorzanger” is het verhaal van de ervaringen van de afgelopen twee jaren met het coronavirus. Wat betekent het voor een koorzanger niet samen te mogen zingen, geen concerten te kunnen geven.

Medewerking wordt verleend door sopraan Arleen van Wijland en saxofonist Mischa van der Wekken. Het geheel staat onder leiding van dirigent Nico Philipp Hovius.

U bent van harte uitgenodigd! Na afloop van het optreden kunt u genieten van een hapje en een drankje waarmee  deze feestelijke avond wordt afgesloten.

Het concert in Stadstuin De Hof is ook nu weer gratis. Het verdient aanbeveling zelf een stoeltje of kleedje mee te nemen.

Voor meer informatie: www.toonkunsthilversum.nl en www.stichtingdehof.nl

• BOEM PAUKESLAG 2 juli 2022

Zaterdag 2 juli – 14.00 én 15.15 uur

BOEM PAUKESLAG

VIJFSTEMMIG brengen De Alpejagers een Hulde aan Singers Naaimachine.

De Alpejagers brengen onverminderd enthousiast hun spetterende, spannende, muzikale ode aan de enige echte grote Nederlandstalige Dada-ist en dichter Paul van Ostaijen.

• 4 Mei herdenking 2022 6 mei 2022

Burgemeester Gerhard van den Top en wethouder Arno Scheepers leggen namens het gemeentebestuur bloemen bij de steen van het Nieuwe Lyceum

Nadat Anna Vos (midden) het gedicht van de Achttien Doden voordroeg, werden door deze jongeren bloemen bij het Mauthausenmonument gelegd ‘opdat wij niet vergeten’. Deze steen werd meegebracht door geuzenverzetstrijder van het eerste uur Bill Minco.

• Xmas Carols in de Hof 2 november 2021
    Geen Xmas Carols!
    Met pijn in het hart is besloten dat het momenteel niet verstandig is de Xmas Carols doorgang te laten vinden.
  • Open Monumentendagen 11 en 12 september  11 september 2021

Op zaterdag staan een tweetal rondleidingen gepland:
    – 10.00 uur: over de aanwezige monumenten
    – 16.30 uur: over de geschiedenis en graven

Aanmelden via dehof@stichtingdehof.nl

• Workshop tekenen – 3 juli 2021 4 september 2021
    Vol enthousiasme schreven een zestiental deelnemers zich in voor de workshop tekenen in de Hof. ‘Iedereen kan tekenen’ was het motto.  En dat bleek aan het eind van de ochtend!
    Na een korte inleiding nam tekendocent Henk Roos het over met een inleidende uitleg over de mogelijkheden van zowel de plek als de materialen en zocht vervolgens een ieder zich een plekje ergens in het hoge gras.
    Het werd een ochtend die om meer vraagt en dus zeker een vervolg gaat krijgen!
  • Workshop tekenen in De Hof 18 juni 2021
     WORKSHOP TEKENEN IN DE HOF
     “IEDEREEN KAN TEKENEN”

ZATERDAG 3 JULI   –    11.00 -12.30 UUR

O.L.V. HENK ROOS, KUNSTHISTORICUS EN OUD-TEKENDOCENT COMENIUS COLLEGE
    VOOR IEDER DIE VAN TEKENEN HOUDT, JONG OF OUD, GEOEFEND OF GEWOON LIEFHEBBER
       DOE JE MEE?
       OPGAVE VIA   dehof@stichtingdehof.nl
            MAXIMUM 20 DEELNEMERS – MATERIALEN WORDEN VERZORGD
    ER WORDEN GEEN KOSTEN BEREKEND, ECHTER:
               EEN DONATIE AAN DE STICHTING (TER PLEKKE) WORDT OP PRIJS GESTELD
      TOT IN DE HOF!
  • 4 Mei Herdenking 17 mei 2021

Op 4 mei 2021 werden door nabestaanden, het college van B&W en betrokkenen bloemen gelegd bij de herdenkingsmonumenten in de Hof.

Wimar Jaeger, voorzitter van het Nederlands Dachau committee legt bloemen bij de Mauthausen steen.
    Bovenstaande foto’s: Bastiaan Miché

‘Vrijheid geef je door’
    Recent kwamen de beiden groepen 8 van de Violenschool naar de Hof voor een picnic mét verhalen.
    Kort werd wat verteld over de achtergrond van deze buitenbegraafplaats, het graf van Albertus Perk bezocht.
    Aansluitend op het onderwijs op school over de tweede Wereldoorlog werden hier de verhalen verteld achter de verschillende herinneringsmonumenten. Verhalen over Vaderlandsliefde en moed, verhalen van Hilversumse jongeren in het Verzet, over het Geuzenverzet en Engelandvaarders, de bijzondere rol welke de NSF (voorloper van Philips) in Hilversum speelde. Verhalen met een boodschap naar deze tijd.
    Tijdens de 4 mei herdenking zelf werd door tiener Elise Top een tweetal coupletten van de ‘achttien doden’ van het gedicht van Jan Campert voorgedragen. Samen met jongeren legden zij als eersten bloemen ter nagedachtenis aan Bill Minco bij het Mauthausenmonument.