• Open Monumentendag – uitslag fotowedstrijd en rondleiding 13 september 2020

Zondag 13 september is het weer Open Monumentendag, ook op de Hof.

Programma:

– 15.00 uur – uitslag fotowedstrijd
    – 15.30 uur – rondleiding langs de ‘eeuwige bewoners’ van deze monumentale begraafplaats

• Verhalen rond de WO II monumenten 20 augustus 2020

Donderdag 20 augustus 10.30 en 19.30 uur.

Nu het weer kan willen we in dit herdenkingsjaar de verhalen vertellen achter de vier WO II herdenkingsmonumenten in de Hof. Te weten:

– de steen van het HNL (Het Nieuwe Lyceum)
    – de Mauthausensteen
    – de NSF-plaquette
    – het Rotterdams Kinderkopje

We doen dit in de ochtend en herhalen het in de avond.

Opgave is hier wel vereist en kan via: dehof@stichtingdehof.nl

• Fotowedstrijd “kijk eens anders” 12 augustus 2020
    Wat was het leuk om zoveel fotografen in de afgelopen maanden in de Hof aan het werk te zien.
    Vele inzendingen kwamen binnen en meteen is het al duidelijk dat “kijk eens anders” een gepaste titel is.
    De jury, bestaande uit de professionals van Museum Hilversum zullen in de komende tijd de foto’s beoordelen.
    Alle fotografen zullen worden uitgenodigd voor de ‘finale’ in de Hof op zondagmiddag 13 september, 15.00 uur, waar de winnaars bekend gemaakt zullen worden.
    Aansluitend zal in het kader van de Open Monumentendagen een rondleiding door de Hof verzorgd worden.
  • Dodenherdenking 4 mei 2020 5 mei 2020

• Herdenking Februaristaking 27 februari 2020

Op 26 februari vond de jaarlijkse herdenking van de Februaristaking plaats waarbij o.a.burgemeester Broertjes bloemen legde bij het NSF monument.

• X-mas Carols in De Hof 23 december 2019

Deze jaarlijkse traditie wordt zeer gewaardeerd en is ook in 2019 weer enthousiast gezongen en bezocht.

Xmas Carols in De Hof

• Tuinploeg hulp 22 juni 2019

Waar mogelijk wordt een deel van het onderhoud van De Hof uitgevoerd door een groep enthousiaste vrijwilligers. Zin om eens mee te doen? Gewoon even aanmelden via ‘contact’.

• Tuinploeg 2018 22 augustus 2018

In de zomer van 2018 hadden de rododendrons het dermate moeilijk, dat ze alsnog na de zomer van 2019 gesnoeid en ingekort moesten worden.

De tuinploeg werd voor deze omvangrijke klus versterkt met de inzet van wethouder Arno Scheepers die bewees ook uitvoerend zijn mannetje te staan.

• Toonkunst op de Hof 22 juni 2018

21 JAAR  –  STICHTING ‘DE HOF’

226 JAAR –  ‘GEDENKT TE STERVEN’

Toonkunstkoor zong op de Hof

• Toonkunstkoor Hilversum in De Hof 6 juli 2017

Toonkunstkoor Hilversum vierde op 5 juli haar seizoen-afsluiting in de Hof met een prachtig programma rond  Liebeslieder van Brahms onder leiding van Nico Philipp Hovius. Het werd een avond vol dramatische romantiek met na afloop een gezellig samenzijn.