Nieuws archief

• Open Monumentendagen 11 en 12 september  5 september 2021

Op zaterdag staan een tweetal rondleidingen gepland:
    – 10.00 uur: over de aanwezige monumenten
    – 16.30 uur: over de geschiedenis en graven

Aanmelden via dehof@stichtingdehof.nl

• Workshop tekenen in De Hof 18 juni 2021
     WORKSHOP TEKENEN IN DE HOF
     “IEDEREEN KAN TEKENEN”

ZATERDAG 3 JULI   –    11.00 -12.30 UUR

O.L.V. HENK ROOS, KUNSTHISTORICUS EN OUD-TEKENDOCENT COMENIUS COLLEGE
    VOOR IEDER DIE VAN TEKENEN HOUDT, JONG OF OUD, GEOEFEND OF GEWOON LIEFHEBBER
       DOE JE MEE?
       OPGAVE VIA   dehof@stichtingdehof.nl
            MAXIMUM 20 DEELNEMERS – MATERIALEN WORDEN VERZORGD
    ER WORDEN GEEN KOSTEN BEREKEND, ECHTER:
               EEN DONATIE AAN DE STICHTING (TER PLEKKE) WORDT OP PRIJS GESTELD
      TOT IN DE HOF!
  • 4 Mei Herdenking 17 mei 2021

Op 4 mei 2021 werden door nabestaanden, het college van B&W en betrokkenen bloemen gelegd bij de herdenkingsmonumenten in de Hof.

Wimar Jaeger, voorzitter van het Nederlands Dachau committee legt bloemen bij de Mauthausen steen.
    Bovenstaande foto’s: Bastiaan Miché

‘Vrijheid geef je door’
    Recent kwamen de beiden groepen 8 van de Violenschool naar de Hof voor een picnic mét verhalen.
    Kort werd wat verteld over de achtergrond van deze buitenbegraafplaats, het graf van Albertus Perk bezocht.
    Aansluitend op het onderwijs op school over de tweede Wereldoorlog werden hier de verhalen verteld achter de verschillende herinneringsmonumenten. Verhalen over Vaderlandsliefde en moed, verhalen van Hilversumse jongeren in het Verzet, over het Geuzenverzet en Engelandvaarders, de bijzondere rol welke de NSF (voorloper van Philips) in Hilversum speelde. Verhalen met een boodschap naar deze tijd.
    Tijdens de 4 mei herdenking zelf werd door tiener Elise Top een tweetal coupletten van de ‘achttien doden’ van het gedicht van Jan Campert voorgedragen. Samen met jongeren legden zij als eersten bloemen ter nagedachtenis aan Bill Minco bij het Mauthausenmonument.
  • 4 Mei Herdenking 2 mei 2021
    4 mei – besloten herdenking
    Hekken open vanaf 12.30 uur
  • Kijk eens anders 16 september 2020

Onlangs hield de Stichting de Hof een fotowedstrijd. U kunt de foto’s hier bekijken.

Het resultaat mag er zijn. Verrassend andere kijk op een begraafplaats. Fraaie prijzen en een aantal aanmoedigingsprijzen.

• Open Monumentendag – uitslag fotowedstrijd en rondleiding 13 september 2020

Zondag 13 september is het weer Open Monumentendag, ook op de Hof.

Programma:

– 15.00 uur – uitslag fotowedstrijd
    – 15.30 uur – rondleiding langs de ‘eeuwige bewoners’ van deze monumentale begraafplaats

• Verhalen rond de WO II monumenten 20 augustus 2020

Donderdag 20 augustus 10.30 en 19.30 uur.

Nu het weer kan willen we in dit herdenkingsjaar de verhalen vertellen achter de vier WO II herdenkingsmonumenten in de Hof. Te weten:

– de steen van het HNL (Het Nieuwe Lyceum)
    – de Mauthausensteen
    – de NSF-plaquette
    – het Rotterdams Kinderkopje

We doen dit in de ochtend en herhalen het in de avond.

Opgave is hier wel vereist en kan via: dehof@stichtingdehof.nl

• Fotowedstrijd “kijk eens anders” 12 augustus 2020
    Wat was het leuk om zoveel fotografen in de afgelopen maanden in de Hof aan het werk te zien.
    Vele inzendingen kwamen binnen en meteen is het al duidelijk dat “kijk eens anders” een gepaste titel is.
    De jury, bestaande uit de professionals van Museum Hilversum zullen in de komende tijd de foto’s beoordelen.
    Alle fotografen zullen worden uitgenodigd voor de ‘finale’ in de Hof op zondagmiddag 13 september, 15.00 uur, waar de winnaars bekend gemaakt zullen worden.
    Aansluitend zal in het kader van de Open Monumentendagen een rondleiding door de Hof verzorgd worden.
  • Dodenherdenking 4 mei 2020 5 mei 2020

• Herdenking Februaristaking 27 februari 2020

Op 26 februari vond de jaarlijkse herdenking van de Februaristaking plaats waarbij o.a.burgemeester Broertjes bloemen legde bij het NSF monument.